Tappar hår pga stress?

tappar hår /Stress.

 

Lite stress mår vi inte dåligt av  men att leva i mer eller mindre ständig  hög stress är absolut inte att bra. Det finns tecken på att  långvarig stress kan påverka hårets tillväxt så att det växer sämre och långsammare. Vi kan alla råka ut för stressrelaterat håravfall. Stress ger också ofta spänningar i t.ex. , panna ,nacke och ansiktsmuskler.
Vid långvarig  stress förs mindre blod ut till kroppens ytskikt; det betyder att hårrötterna inte får vad de behöver för att producera hår och ditt håravfall startar.Om du är en person som stressar mycket har du säkert hört detta förut: Ta det lite lugnare varva ner. Försök att inte bekymra dig i onödan.

Kan du inte undvika stress, vilket kan vara  svårt i dagens stressade  samhälle, bör du äta extra protein, B-vitaminer och C-vitaminer för att få ut tillräckligt med näringsämnen i blodomloppet.

tappar hår tips

Dra  i ditt hår
Det är för män och kvinnor vilkas hår håller på att bli tunnare.Detta råd kan tyckas märkligt  för den som just tappar hår. Men hårstrån som redan börjar lossna  kommer ej att tillfrisknar  och det är bara bra att du bli av med dem så att nytt hår kan bildas. Ju snabbare det gamla håret blir avlägsnat desto större  utvecklingsmöjligheter för det nya friska håret.

Samla ihop en del av ditt hår mellan dina fingrar, nära din  hårbotten, dra  mjukt från hårbotten och uppåt och släpp sedan taget.
Gör  detta  dragande och släppande flera gånger och fortsätt  sedan med en annan del av ditt hår  tills  du har gått igenom hela håret. Detta  stärker den naturliga ämnesomsättningen i dina  hårsäckarna, efter ett tag blir  ditt hår tjockare och starkare.

Många människor anser sitt hår som en  mycket avgörande del av sin identitet. De vårdar håret omsorgsfullt och minutiöst med styling, färgning, och de kan likställas mad att när man tappar hår förlorar man en  liten bit av sig själv.
Kom ihåg att håravfall egentligen endast handlar om ditt fysiska utseende. Förmodligen är du själv den som först lägger märke till problemet med ditt begynnande håravfall  och du bryr dig troligtvis mycket mer än någon annan i din omgivning.
Glöm aldrig att dina vänner, familj och kollegor respekterar och tycker om dig främst för den du är och inte på grund av ditt utseende och hår men att tappa håret är jobbigt.

Mer artiklar tappar hår!