Kvinnligt håravfall

Kvinnligt Håravfall

Kvinnligt håravfallAtt drabbas av kvinnligt håravfall är kämpigtl och det kan uppstå av flera orsaker.

Alla tappar hår, att tappa en mindre mängd hår dagligen är inget ovanligt och att håret tunnas ut med åldern är naturligt. Att tappa hår leder därför ofta till minskad livskvalitet. Är problemet  permanent är det oftast på grund av ärftliga anlag, där hårsäckarna reagerar  emot en typ av manliga könshormoner, sk. androgener. Detta kallas för allmänt kvinnligt håravfall och är till skillnad från mannens motsvarighet, väldigt osymmetrisk vid bortfall av hår.
Vid allmänt kvinnligt håravfall börjar en diffus uttunning av håret, med en alltmer specifik effekt i antingen bakhuvudet,  pannan, eller uppe på hjässan . Kvinnor får därmed inte samma reaktion likt män, som tappar håret i en likformig textur över större delen av huvudet.

Om du är kvinna och har börjat tappa hår, bör du därför söka professionell rådgivning hos en läkare som är specialist på hårbottensjukdomar och behandling mot håravfall för att få en korrekt diagnos. Ofta är orsaken till att man tappar hår  tillfälligt, men det kan också vara permanent.

De tre vanligaste orsakerna:
Androgent håravfall
Androgent håravfall är benämningen på det håravfall som i stor utsträckning drabbar män. Även kvinnor som tappar hår  kan råka ut för detta och orsaken är en ärftlig känslighet för testosteron i hårsäckarna. Drabbas du som kvinna visar det sig troligtvis inte förrän efter du fyllt 50, eftersom det är då östrogenproduktionen minskar. Håravfall av den här typen kan bromsas med preparat som Rogaine eller Provillus
Diffust håravfall
Diffust håravfall är också vanligare bland äldre kvinnor, även om yngre också kan drabbas.  biverkningar från medicinering,Stress, eller störningar i hormonproduktionen i sköldkörteln är tänkbara orsaker till detta tillstånd, då håret tunnas ut över hela huvudet. Medel mot kvinnligt håravfall hjälper inte i det här fallet, utan den bakomliggande orsaken måste åtgärdas – då kommer också oftast håret tillbaka.
Alopecia aretea

Alopecia areata är den medicinska termen för fläckvist håravfall, ett tillstånd där  man tappar hår helt från vissa ställen och lämnar kala fläckar. Man tror att detta beror på att immunförsvaret bildar antikroppar mot hårsäckarna. Inget botemedel finns när man tappar hår på detta sätt, men prognosen att bli bra igen är god, över 90 procent har fått håret tillbaka inom ett och ett halvt år.
Det kvinnligt håravfall som många kvinnor upplever efter att de fött barn är helt normal. Under graviditeten tappar man nämligen färre strån än vanligt så de tussar som sitter i borsten är det hår som skulle lossnat tidigare.

mörkthårBehandla kvinnligt håravfall

Du kan börja med att byta ut ditt schampo/balsam till ett som är skonsamt mot ditt hår.

Är ditt hår tunt,risigt och utan glans?
Då kanske du behöver ett kosttillskott. Ett av dessa beprövade är Hårkontroll som är ett kosttillskott  komponerat för att ge hår och även naglar  bästa möjliga näring i form av vitaminer mineraler och aminosyror. Du behöver rätt näring inifrån. Den bästa metoden för att du ska få i dig alla viktiga vitaminer och mineraler är en varierad och näringsrik kost.
Men som ett komplement  kan det vara bra att äta Hårkontroll. Du bör ta detta  kosttillskott i ett par månader  för att uppnå bäst resultat.

En annan produkt mot kvinnligt håravfall är foligain.

Foligain är ett preparat som appliceras med spray direkt i hårbotten 2 ggr per dag. Denna hårfallsbehandling från foligain är baserad på trioxidil. Detta ämne ger näring till hårsäckarna och förnyar din hårväxt. Produkten innehåller 10% trioxidil som i tester har visat sig effektivare än minoxidil.

Bästa resultat får du om du kombinerar behandlingen med schampo och balsam i samma serie.   >> Här kan du läsa mer om foligain Enkla Behandling .

Ett annat bra kosttillskott är Priorin som är avsett för dem som tappar hår.

Priorin innehåller de nödvändiga vitaminer och mineraler som behövs för att vitalisera hårrötterna och öka blodcirkulationen.

Ett godkänt medicinskt preparat  för att behandla kvinnligt håravfall  är  Minoxidil, en lösning som du smörjer in på de områden av hårbotten där du tappat hår.
Minoxidil  har visat  sig vara en medicin mot kvinnligt håravfall som kan stimulera  till ny hårväxt. Det hjälper till att öka genomströmningen av blod i de utsatta områdena. Preparatet stoppar håravfallet och kan om man börjar använda det tidigt efter att man börjat tappa hår  göra att håret börjat växa igen. Det ska användas regelbundet i 6-12 månader för bäst effekt.

Dölja kvinnligt håravfall

Vill du ha en produkt för att dölja kvinnligt håravfall och de tunnhåriga ytorna  kan du  t.ex använda Toppik hårfibrer. Tänk på att äta en välbalanserad kost  är viktig för att håret ska se bra ut och kännas friskt.
Försök även att undvika stress.
Hoppas att denna artikel om kvinnligt håravfall har varit informativ.

Tänk på att du är en av många som drabbas av kvinnligt håravfall, ge inte upp hoppet.

Tveka inte att uppsöka läkare så kan du få hjälp att hitta orsaken till just ditt håravfall.
Mer artiklar : tappar hår!

Incoming search terms:

  • håravfall orsak
  • hair volume biverkningar
  • hårkontroll biverkningar
  • håravfall orsaker
  • hair volume tabletter
  • hair volume kosttillskott
  • bästa hårtillskottet
  • tappar mycket hår orsak
  • hair volume resultat
  • kvinnligt håravfall orsak