Kvinnligt håravfall

Kvinnligt Håravfall- varför drabbas man?

Att drabbas av kvinnligt håravfall är kämpigt och det kan uppstå av flera orsaker. Många upplever en stor frustration när håret börjar tunnas ut och när benan blir bredare. Håret är en stor del av vårt utseende, och många är beredda att betala nästan vad som helst för att stoppa håravfallet.

Alla tappar hår, att tappa en mindre mängd hår dagligen är inget ovanligt och att håret tunnas ut med åldern är naturligt. Att tappa hår leder därför ofta till minskad livskvalitet. Är problemet  permanent är det oftast på grund av ärftliga anlag, där hårsäckarna reagerar mot en typ av manliga könshormoner, så kallade androgener. Detta kallas för allmänt kvinnligt håravfall och är till skillnad från mannens motsvarighet, väldigt osymmetrisk vid bortfall av hår.

Allmänt kvinnligt håravfall

Vid allmänt kvinnligt håravfall börjar en diffus uttunning av håret, med en alltmer specifik effekt i antingen bakhuvudet,  pannan, eller uppe på hjässan . Kvinnor får därmed inte samma reaktion likt män, som tappar håret i en likformig textur över större delen av huvudet.  Kvinnors håravfall utvecklas sällan till att de blir helt utan hår ,om det inte sker på grund av någon sjukdom.

Om du är kvinna och har börjat tappa hår, bör du därför söka professionell rådgivning hos en läkare som är specialist på hårbottensjukdomar och behandling mot håravfall för att få en korrekt diagnos. Ofta är orsaken till att man tappar hår tillfälligt, men det kan också vara permanent.

De tre vanligaste orsakerna till kvinnligt håravfall:

Androgent håravfall
Androgent håravfall är benämningen på det håravfall som i stor utsträckning drabbar män. Även kvinnor som tappar hår  kan råka ut för detta och orsaken är en ärftlig känslighet för testosteron i hårsäckarna. Drabbas du som kvinna visar det sig troligtvis inte förrän efter du fyllt 50, eftersom det är då östrogenproduktionen minskar. Håravfall av den här typen kan bromsas med preparat som Foligain t.ex.

Diffust håravfall
Diffust håravfall är också vanligare bland äldre kvinnor, även om yngre också kan drabbas.  biverkningar från medicinering,Stress, eller störningar i hormonproduktionen i sköldkörteln är tänkbara orsaker till detta tillstånd, då håret tunnas ut över hela huvudet. Medel mot kvinnligt håravfall hjälper inte i det här fallet, utan den bakomliggande orsaken måste åtgärdas – då kommer också oftast håret tillbaka.
Alopecia aretea

Alopecia areata är den medicinska termen för fläckvist håravfall, ett tillstånd där  man förlorar hår helt från vissa ställen och lämnar kala fläckar. Man tror att detta beror på att immunförsvaret bildar antikroppar mot hårsäckarna. Inget botemedel finns när man tappar hår på detta sätt, men prognosen att bli bra igen är god, över 90 procent har fått håret tillbaka inom ett och ett halvt år.
Det kvinnligt håravfall som många kvinnor upplever efter att de fött barn är helt normal. Under graviditeten tappar man nämligen färre strån än vanligt så de tussar som sitter i borsten är det hår som skulle lossnat tidigare.

Har du börjat med någon ny medicin?

Om du anar att något läkemedel som du har börjat ta kan vara orsaken till att du börja tappa hår kan du läsa bipacksedeln i förpackningen eller på hemsidan fass.se. Ibland står håravfall listat som en möjlig biverkan av vissa läkemedel.

mörkthårBehandla kvinnligt håravfall

Tyvärr så finns ingen universell mirakelkur för behandling av håravfall hos kvinnor,men det finns effektiva behandlingar som hjälper på lång sikt mot kvinnligt håravfall, och som är överraskande enkla att lägga till i sin dagliga morgon eller kvällsrutin. Kanske behöver du ett tillskott av vitaminer?

Håravfall hos kvinnor p.g.a. vitaminbrist

Är ditt hår tunt,risigt och utan glans?
Då kanske  du lider av vitaminbrist och behöver ett kosttillskott.

Vitaminbrist kan ibland orsaka håravfall hos kvinnor . Då kan en enkel åtgärd vara att tillföra rätt vitaminer, med hjälp av kosttillskott i form av piller, till din kropp. Vitaminerna kan bidrar med positiva egenskaper för håret . Friskt hår börjar från insidan av kroppen.

Vi kan tips om goda  Gummibjörnar från maxmedix för Hår, Hud & Naglar.  Dessa lättanvända vitaminer med smak av blåbär och hallon kan vara en utmärkt hjälp mot svagt och tunt hår .  Dessa  gummibjörnar är ett naturligt kosttillskott som vårdar ditt yttre. De innehåller ett antal vitaminer och mineraler som är kända för att stödja och underhålla hår, hud och naglar.

Det är det perfekta sättet att stödja din naturliga skönhet inifrån. Du behöver endast ta 2 gummibjörnar per dag! Detta är ett vegetariskt vitamintillskott framtaget för att stärka din hårkvalitet. Dessa goda gummibjörnar innehåller en kombination av vitaminer för att ge håret den näring det behöver för att växa sig starkt och tjockt. Lägg till denna enkla skönhetsrutin som kan få dig att både må bättre och se friskare ut. Dessa vitaminer för håret kan hjälpa mot håravfall och  kan ge dig tjockare hår, de kan få håret att bli fylligare!

Läs mer om Gummibjörnarna här..

Den bästa metoden för att du ska få i dig alla viktiga vitaminer och mineraler är en varierad och näringsrik kost.
Men som ett komplement  kan det vara bra att äta dessa goda  gummibjörnar  som är fullpackade med näringsrika vitaminer och mineraler.  Du bör ta detta  kosttillskott i ett par månader för att uppnå bäst resultat. Kombinera detta med foligain spray så har du påbörjat din förändring  mot mer och vackrare hår hösten 2023.

En  spray mot kvinnligt håravfall.

Det finns receptfria preparat som är speciellt anpassade för att behandla kvinnligt håravfall.

Ett bra preparat med bevisad effekt är foligain mot kvinnligt håravfall. Det hjälper till att öka genomströmningen av blod i de utsatta områdena. Preparatet  kan stoppa håravfallet och kan om man börjar använda det tidigt efter att man börjat tappa hår  göra att håret börjat växa igen.

​ Denna håravfallsbehandling från foligain är baserad på trioxidil. Detta ämne ger näring till hårsäckarna och förnyar din hårväxt. Produkten innehåller 10% trioxidil som i tester har visat sig effektivare än minoxidil.

Detta hårvårdssystem med  3 steg hjälper håret  på djupet och hjälper även skalpen genom att tillföra proteiner som stärker och återupplivar håret.

​Snabb Fakta Foligain

  • ​Innehåller 10 % Trioxidil
  • Tester har visat att detta  ger ett bättre resultat än Minoxidil i kampen mot håravfall
  • ​Kan ge tjockare och glansigare hår

Detta ämne skapar en trippel verkande effekt som ger näring till hårsäckarna, bibehåller hårets hälsa samtidigt som den förnyar din hårväxt.

Hårvård i 3 steg

Detta hårvårdssystem med 3 steg stöder håret både på djupet för att hjälpa skalpen och proteiner som stärker och återupplivar håret.Tester har visat att det ger bättre resultat än Minoxidil i kampen mot kvinnligt håravfall och tunt hår.

Så här använder du produkten

Applicera enkelt 4 sprayningar på skalpen två gånger om dagen, direkt på önskat område. Massera mjukt in lösningen i skalpen med hjälp av dina fingerspetsar under ett par minuter och tvätta sedan dina händer. Formulan bör lämnas kvar på hårbotten under minst 4 timmar men den kan även lämnas under obegränsad tid om så önskas.

Läs mer om Foligain här ...

Dölja kvinnligt håravfall

Vill du ha en produkt för att dölja kvinnligt håravfall och de tunnhåriga ytorna  kan du  t.ex använda Toppik hårfibrer. Hårfibrer appliceras på området man vill dölja och fibrerna fixeras  sedan med spray. Tänk på att äta en välbalanserad kost  är viktig för att håret ska se bra ut och kännas friskt.
Försök även att undvika stress. Stress har en negativ påverkan inte bara på din hälsa utan även på din hårkvalitet.
Hoppas att denna artikel om kvinnligt håravfall har varit informativ. Tänk på att du är en av många som drabbas av kvinnligt håravfall, ge inte upp hoppet.

Tveka inte att uppsöka läkare så kan du få hjälp att hitta orsaken till just ditt håravfall. Ett enkelt första steg kan vara att ringa 1177 och beskriva din situation.