Behandlingar mot håravfall

Det finns många produkter mot håravfall , samt för att stimulera till ny hårväxt. Det  kan  vara svårt att hitta en bra långsiktig lösning på problemet.

För dig som känner att du verkligen vill hitta en bra behandling som motverkar att du tappar hår finns det olika vägar att gå. Viktigt är att ta reda på om metoderna har bevisad effekt eftersom det finns många metoder och produkter som marknadsförs, men inte har kunnat bevisa bra effekt när du förlorar hår. Det är bra att samtala med en läkare innan du går vidare så att du hittar en behandling som passar just din situation.

De tre faktorerna som orsakar manligt håravfall och kvinnligt håravfall är generna, hormonerna och åldern.Det finns kirurgiska metoder tillgängliga för att återskapa det hår som man har förlorat. Många av dessa är kostsamma, ineffektiva och kan även vara riskfyllda. Dom flesta som tappar hår anser  att behandlingar som kan utföras i hemmet är att föredra.

Ibland kan det vara bäst att kombinera olika produkter, till exempel att använda schampo och balsam anpassade mot håravfall samtidigt som du gör en annan typ av riktad behandling, kanske kombinerat med ett underhållssystem för hårväxt och/eller med laserbehandling för hemma bruk tex. Spencer Forrest X5 Hair Laser.
det är  hårlaser för hemmabruk som ger samma effekt som de hårlaser behandlingar som man kan få på diverse salonger och kliniker runt om i Sverige.
En hårlaser används i första hand för att öka blodtillförseln och skapa fotokemiska reaktioner vilket skapar goda förutsättningar för att förebygga tunt hår och att man skall få en återväxt. Den har ett lågt pris jämfört med salongsbehandlingar.

Produkter mot håravfall

Här nedan finner du information kring  olika bra  produkterna och var du kan beställa dessa.