Schampo mot håravfall

Schampo mot håravfall

Det finns många olika schampon och balsam som är framtagna för att behandla håravfall. Det vi  främst kan rekommendera är foligain schampo. Foligain är ett etablerat varumärke med flera års erfarenhet i branschen och som erbjuder ett unikt prisvärt sortiment mot håravfall som bidrar till att motverka både kvinnligt och manligt håravfall.

Bra schampo som motverkar tunt hår

vi kan tipsa om Foligain Shampoo för män och kvinnor. Det stimulerar hårtillväxt och motverkar tunt hår! Kan vid regelbunden användning förbättra kvalitén på håret och även förebygga att man tappar mer hår! Märker du att ditt hår börjar tunnas ut eller om du vet att det finns många i din släkt som har drabbats av håravfall då är det viktigt att börja behandla i tid!

Snabb fakta foligain schampoo

  • Hjälper till att rensa håret och avlägsna produktrester
  • Speciellt utformat till fint och förtunnat hår
  • Exklusivt Trioxidil™ triple action complex
  • Med kliniskt studerade bioaktiva ingredienser
Läs mer och beställ här ...

Behandla i minst 3 månader

Det är rekommenderat att man provar  ett nytt schampo under en period av minst 3 månader innan man ser  optimal effekt, speciellt ifall man börjar se tidiga symptom på håravfall. En frisk hårbotten behövs för ett vackert och starkt hår, detta kan ett bra schampo och balsam ge ditt hår.  Om du funderar på att beställa någon av dessa produkter så är det klokt att beställa för minst 3 månader då spar du lite pengar på frakt och du kan se om det fungerar för dig och din situation.

Så här använder du produkten

Massera in schampo i vått hår och hårbotten under 1–2 minuter. För att ge de aktiva ingredienserna tid och möjlighet att verka, låt schampot sitta i ytterligare 3–4 minuter och skölj därefter noga. För att få ut det mesta av produkten ska den användas åtminstone 3–5 gånger i veckan och kan med fördel kombineras med biotin kapslar . Biotin är ett av de viktigaste av en rad vitaminer för håret, som är viktiga för en sund och normal hårväxt.

Ingen mirakelkur mot tunt hår

Men tänk på att schampo och balsam inte är någon mirakel kur, men det kan hjälpa till att skapa en bättre grund för hårväxt och se till så att du inte förlorar ditt hår. Att stimulera och hjälpa hårbotten för att få hårtillväxt / sluta tappa hår & få friskt hår kan ta tid. Oftast kan man se nytt hår växa fram efter 2-3 månader, och du kan känna skillnaden i hår kvalitè redan efter ett par veckor.  Schampo mot håravfall kan även rensa porerna i hårbotten, det kan underlätta för att din hårbotten kan ta upp näring mer effektivt och det främjar hårväxt. Ett bra schampo kan hjälpa mot irriterad hårbotten som kliar vilket också gör att håret kan växa bättre.

När man lider av håravfall är det extra viktigt att inte använda några kemikalier i håret. Naturliga produkter är bäst för en långsiktig lösning mot hårförlust. Ta hand om dig och ge inte upp, för dom flesta finns det lösningar som på sikt kan ge en bra effekt. Det finns även produkter som kan ge skalpen behaglig massage och denna massage stimulerar din hårsäckar. Tänk på att ett shampoo och balsam för hårväxt inte är en mirakelkur mot håravfall. Däremot kan bra hårvård och en sund balanserad kost tillsammans med ett schampo mot håravfall göra stor skillnad.

Kan ett schampo ge mig mer och tjockare hår?

Grunden till ett friskt hår ligger i hårbotten och våra hårsäckar. Det är därför av största viktig att du vårdar din hårbotten skonsamt och samtidigt ger hårsäckarna en riklig mängd fukt och näring.

Hur ofta bör jag tvätta håret

Du bör även tvätta håret 2-3 gånger/vecka om det går, för att inte förstöra den naturliga fuktbalansen i håret och tvätta bort viktiga, naturliga oljor. Om du inte har ett alltför aktiv vardag så bör det gå utmärkt att endast tvätta håret 2 ggr i veckan.

Även om shytobuy anser att du bör tvätta håret 5 ggr i vecka så kan du testa dig fram och se hur många ggr som passar dig bäst. Minskar du antalet hårtvättar spar du in på både schampo,balsam,pengar och vatten förbrukningen! Andra medlemmar i familjen kanske också blir glada när det inte lika ofta är kö till duschen. På morgonen kan det vara skönt att spara tid på hårtvätt och bara vaska av sig eller endast ta en snabb dusch.

Yttre påverkan och näringsbalans

När det gäller hårets allmänna välmående är yttre påverkan och inre näringsbalans två viktiga faktorer vars betydelse inte kan överskattas. Yttre slitage förekommer med plattänger, hårfönar och andra värmeverktyg. Denna typ av hårstyling sliter på håret och utarmar dess styrka och spänst. Du bör om möjligt helt ta bort all onödig styling.

inre näringsbalans

Vad gäller näring och inre faktorer säger det sig självt. Om håret saknar de rätta förutsättningarna för ett starkt hår och stabil tillväxt då kommer du ha ett risigt och tunt hår.Var därför mycket noggrann med att se till att få i dig alla de näringsämnen din kropp behöver och investera i något tillskott om du tror att du behöver detta. Vill du veta mer om vitaminer mot håravfall kan du gå tillbaka till start sidan, där finner mer information om vitaminer mot håravfall som kan ge dig ett starkare hår.

Dessa två enkla nya dagliga rutiner med ett bra  schampo och vitaminer kan vara den förändring du och ditt hår behöver. Vänta inte för länge du får bäst resultat om du sätter in en behandling i ett tidigt skede.

1 reaktion på ”Schampo mot håravfall”

  1. Pingback: Tappar hår

Kommentarer är stängda.