Grått hår, varför då?

Varför blir vi gråhåriga och vilka behandlingar kan motverka grått hår?

Har du lagt märke till de första gråa håren som visar sig ? Oroar du dig för att förlora din naturliga hårfärg? I denna artikel får du lära dig vad som orsakar grått hår och vilka behandlingar det finns för att motverka gråa hårstrån.

Att man får grått hår beror på en komplex kombination av genetiska faktorer, åldrande och andra faktorer. Här är de tre främsta orsakerna till att man får grått hår:

 1.Åldrande och naturlig pigmentförlust:

Den främsta orsaken till grått hår är åldrandet. Med tiden minskar produktionen av melanin, det pigment som ger håret dess färg. Melanin produceras av speciella celler kallade melanocyter som finns i hårfolliklarna. När produktionen av melanin minskar gradvis blir håret mindre färgat och kan övergå till grått eller vitt.

2.Genetik:

Genetiska faktorer spelar en viktig roll i när och hur snabbt en person utvecklar grått hår. Om dina föräldrar eller nära släktingar fick grått hår i tidig ålder är det mer sannolikt att du också kommer att göra det. Specifika gener som påverkar melanin produktionen och dess fördelning i håret har identifierats som bidragande faktorer till grått hår.

3.Oxidativ stress:

Oxidativ stress uppstår när det finns en obalans mellan antioxidanter och reaktiva syreföreningar, kallade fria radikaler, i kroppen. Överdriven oxidativ stress kan skada celler, inklusive melanocyterna i hårfolliklarna, och påverka melaninproduktionen. Detta kan accelerera förlusten av hårfärg och leda till tidigt grått hår.

Andra faktorer som kan påverka utvecklingen av grått hår inkluderar rökning, vissa medicinska tillstånd och vissa autoimmuna sjukdomar. Det är viktigt att notera att grått hår är en naturlig del av åldrandet och är inte nödvändigtvis ett tecken på ohälsa.

Behandling mot grått hår

 Vill du behandla ditt gråa hår nu? Då kan du kika på  storsäljaren Melaniq från Oxford Biolabs  Produkten kan användas av både män och kvinnor som vill reducera produktionen av gråa hårstrån.

Du kan beställa hos sliqhaq.se..

 Hos dom kan du även se en bra informationsfilm om produkten.

​Bekämpa grått Med Melaniq kapslar

Visste du att det finns ett enkelt och  effektivt sätt att  återfå din hårfärg?

Det behöver inte vara obekvämt eller tidskrävande längre att motverka grått hår. Istället för att regelbundet färga ditt hår så kan Melaniq kapslar hjälpa dig inifrån genom att låta din naturliga hårfärg frodas inom endast ett par månader.

Detta är ett kostnärings tillskott som är producerat av  Oxford Biolabs som även har tagit fram storsäljaren TRX2.

Melaniq piller mot grått hår kommer att hjälp dig att bekämpa tecken på grått hår naturligt och ge dig goda möjligheter att återfå din förlorade hårfärg.

Detta är ett unikt kostnäringsprogram som är producerad av de berömda Oxford Biolabs som även har tagit fram storsäljaren TRX2. Tabletterna kommer att hjälp dig att bekämpa tecken på grått hår naturligt och  kan ge dig goda möjligheter att återfå din förlorade hårfärg.

Så här verkar melaniq

Forskare har märkt att personer som får grått hår tidigt i livet har låga nivåer av koppar i blodet. Det leder till en sämre aktivitet hos ett enzym (tyrosinase) som är involverat i pigmentering av hårstrån.

Melaniq  piller mot grått hår  hjälper din kropp att återställa nivåerna av koppar. Det ger en bättre förutsättning för att hålla pigmenteringen av dina hårstrån igång. Vill du skjuta upp gråhårigheten till framtiden så kan det vara värt att investera i denna storsäljare.

Användning Melaniq
Den Rekommenderade dosen är 3 tabletter per dag. Ta tabletterna tillsammans med mat för bättre upptag. Du kan ta alla pillren på en gång eller vid olika tillfällen, tex. frukost lunch och middag.  En flaska innehåller 90kapslar, vilket utgör en månadsbehandling. Besök www.sliqhaq.se för mer info.

Melaniq kostar ca 699kr för en månadsbehandling så vi rekommenderar att du först testa  Foligain Color Rescue som är billigare den kostar ca 450kr hos www.shytobuy.se . Skulle du inte vara nöjd med Foligain produkten så kan du senare testa den dyrare melaniq.  Tänk på att det kan ta ett par månader innan du ser några stora förändringar i din hårfärg.

Foligain color Rescue

Denna stärkande formel är utarbetad av en rad naturliga ingredienser, inklusive zink och biotin, som är kända för att hjälpa till att upprätthålla friskt hår.

Snabb fakta:

  • Utvecklat för att stötta hår som börjar bli grått
  • Näringsrik formel för både män och kvinnor
  • Zink och biotin för välmående hår
  • Berikad med Fräken, Beta-sitosterol & Nässla

Användning Foligain Color Rescue
Du tar 2 kapslar om dagen, tillsammans med vatten. Det är helt upp till dig när du tar dessa kapslarna, men för att inte glömma bort att ta dom är det bra om du tar dem omkring samma tid varje dag . Förslagsvis vid frukost och middag.Varje flaska innehåller 60 kapslar, vilket utgör 30 portioner.

Läs mer och beställ Foligain Här …

Vilka resultat kan man uppnå

Vi  reagerar alla olika på hårbehandlingar, det tar olika tid för olika människor att uppnå önskat resultat. Många användare kan njuta av de första framstegen av mindre grått hår inom några månader med regelbunden användning. Det långsiktiga resultaten kan vanligen ses inom 3-9 månaders regelbunden användning.

 

Hoppas på att du har fått lite mer klarhet i allt vad grått hår innebär och antingen, som ovan sagt Bär det med stolthet eller färgar det, att du helt enkelt gör vad som passar bäst för dig! Men kom ihåg, att bli gråhårig är ingenting att skämmas för !

Det  kan vara svårt att undvika att få grått hår, men kan man sköta om det ordentligt kan det vara jättevackert med silver grått hår. Se dig omkring på stan så kommer du att upptäcka många vackra människor med grått hår, du är inte ensam! Lider du av håravfall kan kan du hitta information här på tappar hår! Vill du inte investera i ett kosttillskott så är den enklaste metoden annars att färga håret regelbundet, men att färga håret ofta kan tyvärr slita på håret på sikt. Kom även  ihåg att kost,sömn och motion är tre viktiga orsaker till att vi och vårt hår mår bra. Stress kan även ha en negativ inverkan på din hårväxt, det kan både försämra och göra ditt hår tunnare.

1 reaktion på ”Grått hår, varför då?”

  1. Pingback: Tappar hår-behandla håravfall

Kommentarer är stängda.