Varför tappar man håret?

Håravfall

tappar hår 2

När du tappar hår är det oftast  ärftligt betingat. Den genetiska programmeringen innebär att män som tappar hår har en för hög produktion av  enzymet som förvandlar det manliga könshormonet, testosteron, till dihydrotestosteron.
DHT påverkar även din prostata. Detta ämne hämmar  och bromsar hårtillväxten; dina  hårsäckar börjar torka och slutar att producera  nytt hår.

Det är viktigt att betona att män som tappar hår inte  har mer eller mindre testosteron i blodet än män som inte förlorar hår.

Det är  naturlig att tappa hår . Gammalt hår tappas till  förmån för nytt. Hår har en livscykel på cirka 2-6 år innan de faller av . Att tappa upp till 100 hårstrån om dagen är  normalt. Men om man tappar mer hårstrån än så under en kort period  har man kanske drabbats av håravfall.  Det finns många olika orsaker till håravfall. Hormonförändringar och brist på vitaminer kan vara en orsak till att man drabbas av ett begynnande håravfall.

Det är klokt att börjar  behandla håravfall så snabbt som möjligt för att få bästa möjliga resultat. Ju snabbare du hittar en bra behandling ju större möjligheter har du att bromsa håravfallet!

Tillskott

Vill du testa ett effektivt tillskott bör TRX2 vara ditt första val! Ett bra tillskott som ger resultat.

55925c6d91239-SDet finns många tillskott för hårväxt tillgängliga på marknaden idag men att veta vad man ska välja kan vara svårt. TRX2 har tillverkats av högt utvecklade ingredienser som har utforskats för att stödja återväxten av friskt hår. I varje hårsäck finns en kaliumkanal (det är här som kalium och andra viktiga näringsämnen transporteras över membranet). När åren går och du blir äldre, börjar kaliumkanalerna hos män och kvinnor slitas ut och sluta fungera. Detta tunnar ut dit hår och ger i vissa fall håravfall då det hämmar och hindrar transporten av kalium och näringsämnen till hårsäcken.

källa: shytobuy.se

Här är en informationsfilm om TRX2

Här kan du se före och efter bilder!

Vill du inte prova TRX2 så kan en effektiv laserkam vara ett alternativ, detta kan vara en billigare lösning. Då en laserkam är en engångsinvestering. Vi anser att Folilaser är ett klokt val.

 

Så här säger några nöjda kunder som har testat Foliactive

Nu har jag hår igen! För några månader sedan blev jag livrädd bara det kom en liten vindpust, ja för då förstördes min kamning och därmed det jag försökt gömma, ja och det ledde till att jag tyckte det var jobbigt att gå ut på gatan och känna mig avslappnad. Men allt sedan jag börjat använda Folilaser har det ändrats radikalt eftersom håret börjat växa sakta men säkert och nu behöver jag inte längre försöka få håret att täcka de kala områdena genom ”under”. Min skallighet har försvunnit mycket och jag hoppas att den gör det än mer. Jag rekommenderar den till alla de som lider av tunnhårighet, det finns en lösning!
Boris, Tyskland

Fantastiskt! Jag trodde aldrig att en borste skulle kunna få ett slut på håravfallet och få det att växa igen, och dessutom på ett enkelt och bekvämt sätt och utan en operation. I början trodde jag inte att det var sant men jag bestämde mig för att testa det och jag måste säga att det var ett mycket bra beslut. Nu är jag jättenöjd med mitt nya utseende eftersom jag känner mig mer attraktiv och manlig så jag måste säga att det varit bra både för håret och för mitt självförtroende.
Gerard, Frankrike
Källa: folilaser.com

Här kan du få mer information  om Folilaser

Symptom vid håravfall
Oftast börjar symptomen  framtill, där behåringen på tinningarna ofta glesas ut. Det märks först genom att hårfästet kryper uppåt ovanför tinningarna och ger karakteristiska synliga flikar. Efter hand blir håret tunnare på hjässan.

Man blir skallig och får en hästskoformad hårkrans. Efter ett tag  tappar du håren helt från området runt tinningarna  och man får höga tinningar.
På hjässan  blir det mindre hår  och efter några år bildas det en kal fläck som ofta kallas  måne.
Senare  om inte håravfallet avstannar flyter de höga tinningarna och månen ihop, så det endast  finns hår i nacken och på sidan av huvudet.
Sättet man tappar hår på går ofta i arv. Man ärver anlag för håravfall från båda föräldrarna men moderns sida har störst påverkan på håret och hårkvalité.
När  börjar män tappa hår?
cirka 20 %  i 20-års åldern
cirka 30 %  i 30-års åldern
cirka 40 %  efter 40-års åldern

Men endast 12–15% av alla män får ett riktigt kraftigt håravfall med utbredd skallighet som följd. Håravfallet kan ibland upphöra,  och därefter helt avstanna.

Kraftigt håravfall

Kraftigt håravfall kan också förorsakas av proteinfattig dietextrem bantning eller eventuellt blodbrist.  En del  mediciner som t.ex. antidepressiva läkemedel, betablockerare och till och med aspirin kan  i vissa fall ha håravfall som biverkning. Har du drabbats av kraftigt håravfall kontakta läkare och beskriv din situation så att du så snabbt som möjligt kan få en korrekt behandling mot håravfall.

Var får jag rätt diagnos .
Går du till en  allmänläkare är chanserna mycket varierande till en korrekt diagnos. Men med en remiss till en specialist är chansen väldigt hög att du får en behandling som hjälper just dig att behandla  håravfallet.

Tips för ett friskare hår
Borsta ditt hår innan du går och lägger dig,stimulerar hårbotten och ger en skön massage i hårbotten. använd en borste med naturborst finns att köpa i välsorterade hälsobutiker.
Se till att få i dig ordentligt med kalcium, ett alternativ är att dricka ca två glas mjölk per dag.
Borsta inte  ditt  hår när det är blött, detta sliter på håret.
Om du använder hårtork rikta inte hårtorken direkt mot håret och hårbotten. Det bästa är om du låter håret självtorka och inte alls nyttjar en hårtork..
Tvätta aldrig ditt hår med väldigt kallt eller varmt vatten.

Ät vitaminer
Har du kraftig brist på järn, zink och magnesium så drabbar det håret.
Massera hårbotten när du tvättar håret. Det  hjälper eftersom det ökar blodcirkulationen.

Försök att undvika gelé, vax och krämer på hjässan eftersom detta täpper till dina  hårsäckar.
Klor är skadligt för hårsäckarna, så om du har badat i bassäng så är det viktigt att du duschar och schamponerar håret så snart som möjligt med ett milt schampo.

Använd så få stylingprodukter som möjligt , naturliga produkter är bäst.

Använd ett bra  schampo som är skonsamt och vårdande mot ditt hår. Kika på sidan om bra schampo och balsam där finner du flera bra produkter.

 

Stress

behandla håravfall

Stress kan påverka dig på många olika sätt. Det kan vara magsår,högt blodtryck,eksem m.m. Men det kan även påverka hårets tillväxtcykel och hårsäckarna negativt.

Hoppas att denna information har hjälpt dig att förstå vad som gör att du tappar hår.

Att börja förlora hår kan vara jobbigt, men oftast finns det lösningar som kan minska håravfallet så ge inte upp!

Vill du läsa om olika   behandlingar mot håravfall

Incoming search terms:

  • tappar håret
  • varför tappar man kunder